persberichten.be
- bron van nieuws -
zelf artikel toevoegen

Categorieën
Bedrijfsnieuws
Gezondheid
Culinair
Cultuur
Toerisme
Sport
Recreatief
Wetenschap
Politiek
Wonen
ICT
Varia


Tarot ontdekken

Door het bekijken van de video s raakte ik geïnteresseerd in tarot. Ik vond het fascinerend hoe vloeiend zij de kaarten interpreteerden. Ik vond het leuk om te doen wat zij deden en hoe meer ik de kaarten manipuleerde, hoe meer het een ontluikend verlangen in me opwekte om mensen te begeleiden. Maar eerst moest ik de betekenis en symboliek leren, dus kocht ik de Tarot van Marseille, die ideaal is om te leren.

De betekenis en samenstelling van de Tarot
Er zijn 78 kaarten in de Tarot de Marseille, bestaande uit 22 grote arcana en 56 kleine arcana. De grote arcana vertegenwoordigen het spirituele pad van de mens en de kleine arcana vertegenwoordigen de uitdagingen en beproevingen van het leven. Ze kunnen samen of afzonderlijk worden gebruikt. Het is vaak aan te raden om alleen de grote arcana s te gebruiken en ze dan te bedekken met de kleine arcana s om je probleem of vraag te verduidelijken. En ik moet toegeven dat de kleine arcana s van de Tarot voor mij erg moeilijk te begrijpen zijn als we hun betekenis niet hebben gelezen. Ze worden gepresenteerd in vier gebieden die verbonden zijn met de elementen van de natuur:
- Bekers (waterelement): verbonden met het hart, het affectieve en emotionele domein.
- Staven (vuurelement): verbonden met energie en inspiratie.
- Zwaarden (luchtelement): verbonden met het rijk van de geest en het intellect.
- Munten (aarde-element): verbonden met het materiële domein.

De betekenis van de kaarten kunt u ook opzoeken op de volgende websites:
Tarot cards explained
Tarotkarten Bedeutung
Cartes tarot signification

Een hulpmiddel voor persoonlijke ontwikkeling: kaarten voor jezelf trekken
Het is een echte uitdaging om objectief te blijven en niet bevooroordeeld te worden door ons verstand/ego, maar goed verbonden te zijn met onze intuïtie. Daarom is het belangrijk om een klein ritueel voor jezelf te creëren voordat je aan de reading begint, zodat je niet wordt vervuild door storende gedachten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je een ruimte kiest waar je je op je gemak voelt, zodat je een innerlijke dialoog kunt beginnen. Er is niets magisch aan een ritueel. Het is gewoon een kwestie van herhaalde gebaren maken en heiligheid in ons leven brengen. Voordat ik begin, vraag ik altijd graag mijn beschermengel, het universum of de goede ster, of wie je maar wilt, om steun! Het hangt allemaal af van je overtuigingen.

De trekking heeft me veel over mezelf geleerd. Ik heb me gerealiseerd dat ik altijd de neiging heb om een negatieve boodschap om te zetten in een positieve door te verbergen wat ik niet wil horen. Het heeft me dus geleerd om de negatieve kanten van kaarten zoals Het Huis van God, De Duivel en Het Naamloze Arcanum te accepteren. Sommige waarzeggers interpreteren kaarten die ondersteboven komen, en dat heeft een negatieve connotatie, maar ik hou er niet van om ze ondersteboven te interpreteren, dus interpreteer ik ze altijd met de goede kant naar boven.

Soms heb ik ook advies gevonden dat ik niet wilde horen, dus voeg ik een kaart toe om dingen te verduidelijken en de eerste reactie uit te wissen. Ik heb twee ongelooflijke en magische gevallen gehad waarbij de kaarten de boodschap handhaafden (ook al heb ik de kaarten geschud, er is een grote waarschijnlijkheid) of waarbij een kaart tevoorschijn kwam die helemaal niet constructief was en de hele trekking verpestte. Hoe dan ook, je hebt altijd een vrije wil en dit leert je om kritisch te zijn.

Natuurlijk is het belangrijk om je eigen tarot te vinden. Wat mij betreft ben ik gevallen voor de Renard tarot en de Tarot des mondes oniriques, ze zijn prachtig en sluiten perfect aan bij mijn mentale universum:
Er zijn allerlei soorten tarotkaarten met verschillende thema s, dus er is voor elk wat wils! Bij het zien van zoveel mogelijke interpretaties geïnspireerd door de Tarot de Marseille kreeg ik zin om mijn eigen tarotkaarten te maken. Ik denk dat het een geweldige manier is om je eigen wereld te leren kennen. Met de tarotkaarten kun je :
- zichzelf beter begrijpen
- het eigen standpunt beter begrijpen en
- meer vooruitgang boeken op ons levenspad door harmonie te brengen in elke wanorde in ons leven.

Hoe meer ik dit gebied onderzoek, hoe meer ik het gevoel krijg dat er iets te doen is met betrekking tot mijn levensmissie.
Het bovenstaande artikel is geschreven door iemand die mee heeft gewerkt aan deze website. U kan zelf ook meewerken door een persbericht in te zenden via het daartoe bestemde formulier. Artikelen over heel diverse onderwerpen zijn toegelaten. U kan zich natuurlijk ook beperken tot het lezen van de artikelen die u interesseren.
To The Point bv, Beverestraat 48, 9700 Oudenaarde, info(at)to-the-point.biz