persberichten.be
- bron van nieuws -
zelf artikel toevoegen

Categorieën
Bedrijfsnieuws
Gezondheid
Culinair
Cultuur
Toerisme
Sport
Recreatief
Wetenschap
Politiek
Wonen
ICT
Varia


Hoe bereken ik het percentage van de totale verkoop in excel?

Door je verkoopopbrengsten bij te houden, kun je de winst van je bedrijf controleren, maar het is net zo belangrijk om te begrijpen waar die inkomsten vandaan komen. Als je verschillende producten of productcategorieën verkoopt, kun je door de vraag te kennen je bedrijf afstemmen op het juiste model. Je hebt misschien een artikel dat goed is voor 90% van je omzet, terwijl een ander slechts goed is voor 10%. Als je deze cijfers kent, kun je besluiten om je te specialiseren in het succesvollere product. Microsoft Excel vereenvoudigt deze berekening door aangepaste spreadsheets te maken.

Stap 1
Open een nieuw Microsoft Excel-spreadsheet.

Stap 2
Voer de naam of het type van je eerste item in cel A1 in. Je kunt bijvoorbeeld Actiefiguren schrijven.

Stap 3
Typ de totale omzet van het eerste artikel in cel B1. Als je $15.000 omzet hebt uit actiefiguren, typ je $15.000 in cel B1.

Stap 4
Herhaal dit proces voor elk artikel, of soort artikel, in een nieuwe rij. In het voorbeeld, als je alleen actiefiguren en speelgoedauto s verkoopt, voer je speelgoedauto s in cel A2 in en hun totale omzet, bijvoorbeeld $1.000, in cel B2.

Stap 5
Typ =som(B1:B#) in de volgende lege cel in kolom B en vervang # door het rijnummer van de laatst gevulde cel in kolom B. In het voorbeeld typ je =sum(B1:B2) in cel B3 om de totale verkoop van de twee items te berekenen.

Stap 6
Typ =item_sales/total_sales in kolom C voor elke regel met artikelen. Hierdoor wordt item_sales vervangen door de verkoop per artikel en total_sales door de celreferentie die je in de vorige stap hebt verkregen. In het voorbeeld voer je =B1/B3 in cel C1 in en =B2/B3 in cel C2.

Stap 7
Klik met de rechtermuisknop op de titel van kolom C en selecteer Cellen opmaken. Klik op de optie Percentage op het tabblad Getal en klik op OK om de resultaten op te maken als een percentage. De gegevens in kolom C tonen het percentage van de totale verkoop voor elk item.

Bekijk de rekenmachines hier online:
Percentage change calculator
Prozentrechner-online.de

Bereken percentages online
De methode voor het berekenen van percentages die we op school leren, dreigt snel uit ons hoofd te verdwijnen zodra de toetsen en beoordelingen voorbij zijn. Het gebruik van een Excel-spreadsheet maakt je leven en je berekeningen eenvoudiger.

Als je echter een snelle en efficiënte berekening nodig hebt om een precieze waarde te vinden, aarzel dan niet om online sites te gebruiken. Op sommige websites kun je de berekeningen zelf uitvoeren door gewoon de basisgegevens in te voeren.

Op www.percentage-change-calculator.com kun je bijvoorbeeld gegevens vinden zoals het percentage van een waarde ten opzichte van een andere, een procentuele toename of een bedrag met een bepaald percentage verminderen in slechts een paar seconden, zonder dat je je rekenmachine hoeft te gebruiken.

Een ideale site voor het maken van berekeningen tijdens de uitverkoop, bijvoorbeeld wanneer je moet weten welke korting je moet toepassen op je favoriete artikel. Een verhoging is soms nodig om te berekenen, omdat het niet eenvoudig is om dit soort berekeningen in je hoofd te zeggen.

Maak je geen zorgen, deze websites zijn betrouwbaar, maar ze geven meestal niet de berekeningen die zijn gebruikt om tot zo n resultaat te komen, dus het is niet aan te raden om ze te gebruiken als je ze nodig hebt voor school.
Het bovenstaande artikel is geschreven door iemand die mee heeft gewerkt aan deze website. U kan zelf ook meewerken door een persbericht in te zenden via het daartoe bestemde formulier. Artikelen over heel diverse onderwerpen zijn toegelaten. U kan zich natuurlijk ook beperken tot het lezen van de artikelen die u interesseren.
To The Point bv, Beverestraat 48, 9700 Oudenaarde, info(at)to-the-point.biz