persberichten.be
- bron van nieuws -
zelf artikel toevoegen

Categorieën
Bedrijfsnieuws
Gezondheid
Culinair
Cultuur
Toerisme
Sport
Recreatief
Wetenschap
Politiek
Wonen
ICT
Varia


3D printers in Vlaamse winkelrekken

Antwerpen-De laatste jaren komen 3D printers steeds meer in het nieuws; met berichten over 3D geprintte wapens, prothesen en wat nog meer, lijkt de technologie elke verbeelding te tarten.

Toch denkt het merendeel van de bevolking nog aan science-fiction bij het horen van 3D printers. Hier komst stillaan verandering in naarmate de toestellen hier en daar aangeboden beginnen worden.

Maar voor de beginner is de stap nog steeds te groot; waar begin je met zoiets? De keuze is al vrij groot in toestellen, maar ze komen dan ook van over heel de wereld.

Tot een weekje geleden in Mortsel naast Antwerpen, een klein winkeltje gespecialiseerd in het repareren van 3D printers een toonzaal opende, en reeds 20 verschillende 3D printers in de winkelrekken plaatstte. En dit aantal groeit nog steeds.

Met het aanbod van meer dan 20 verschillende toestellen bieden ze meteen het meest uitgebreidde gamma in Vlaanderen aan 3D printers.

Ook voor 3D scanning kan je hier terecht. Of je je grootmoeders vaas in 3D bestand als back-up wilt, je wagen grafisch wilt kopi?ren voor in een videogame te implementeren, of je woning/bedrijf wilt vereeuwigen in 3D. Niets is hen teveel. Het bedrijfje is opgericht door de 28-jarige Antwerpenaar Van den Bossche Y., die het naar eigen zeggen beu werd dat particulieren die zulk een duur toestel kopen, meestal genoodzaakt zijn dit in het buitenland te bestellen, met inachtneming van de nodige invoerkosten en belastingen.

Ook ondersteuning of service voor deze toestellen bestaat amper, en hier zagen we de mogelijkheid ons brood te verdienen met iets waar veel vraag naar is. Wij repareren bijna elk toestel, of het nu bij ons aangekocht is of niet. 3D printers zijn de toekomst. Van scholieren en amateur-uitvinders tot architecten en ingenieurs, iedereen heeft er baat bij. En het lijkt wel mijn taak om Vlaanderen hierop te wijzen. Ik snap niet dat Vlaamse scholen hier nog geen les in geven. Wie weet komt de volgende grote uitvinding uit een Vlaamse 6-jarige met een 3D printer. Het merendeel van onze bevolking onderschatten menselijke vindingrijkheid. Er het wordt hoog tijd dat hier verandering in komt. Creativiteit hoort gestimuleerd te worden. Vandaar ons uitzonderlijk breed aanbod in 3D printers; zo heb je voor elk wat wils. Verduidelijkte de gedreven ondernemer ons.

En veel vraag is er. Als resultaat besloot de Antwerpse ondernemer in de week enkel op afspraak te werken en de toonzaal te openen op zaterdag en zondag van tien tot zes. U vindt 3D-printersVDB op de Antwerpsestraat 199, te Mortsel. Heb je nog geen idee wat je voor te stellen als het over 3D printers gaat? Ga er dan zeker eens kijken. Kijken kost niets.

E-mail: 3d-printersvdb@outlook.com


Het bovenstaande artikel is geschreven door iemand die mee heeft gewerkt aan deze website. U kan zelf ook meewerken door een persbericht in te zenden via het daartoe bestemde formulier. Artikelen over heel diverse onderwerpen zijn toegelaten. U kan zich natuurlijk ook beperken tot het lezen van de artikelen die u interesseren.
To The Point bv, Beverestraat 48, 9700 Oudenaarde, info(at)to-the-point.biz