persberichten.be
- bron van nieuws -
zelf artikel toevoegen

Categorieën
Bedrijfsnieuws
Gezondheid
Culinair
Cultuur
Toerisme
Sport
Recreatief
Wetenschap
Politiek
Wonen
ICT
Varia


Muziektheater door Nicolas Lestaeghe: Loopgravenoperette

zaterdag 17 januari 2015 20.30 uur
VVK 12/ ADD 14

in Het Bedrijf, Leopold II-laan 9a, 8670 Oostduinkerke

Spel: Nikolas Lestaeghe, Anjana Dierckx, Linde Carijn en Marlies Tack
Coaching: Manah De Pauw, Sarah Vanagt en Rik Debonne.

www.nikolaslestaeghe.be

NIKOLAS LESTAEGHE, afkomstig uit de streek waar hard is gevochten, experimenteert met de kunstvorm operette over de rol van zijn familie tijdens de twee wereldoorlogen, met de focus op WO1.
Het zou een operette voor 5 solisten, een gemengd koor, een symfonisch orkest en 3 technici worden. Maar Nikolas was alleen en zou alle rollen op zich nemen. Later in het proces kwamen er echter drie extra performers hem helpen met zijn opdracht.

In LOOPGRAVENOPERETTE gaan ze de uitdaging aan om met allerlei gevonden en zelfgemaakte instrumenten, zingend komaf te maken met de taboes van zijn familie evenals met die van henzelf. Het libretto is gebaseerd op onder andere Europeana van Patrik Ourednik, De laatste dagen der mensheid van Karl Kraus, melodramatische scenes uit Duitse operettes en interviews van Nikolas met zijn familie.

Dit project komt er dankzij de steun van De Vlaamse Gemeenschapscommissie, De Pianofabriek Kunstenwerkplaats, De Eskimofabriek Gent en Theater Malpertuis.

over dat de mens een bang en onmachtig wezen is, experimenteren vier jonge mensen met de kunstvorm operette.

Info en tickets : reservaties.hetbedrijf@koksijde.be, aan het onthaal van Info Koksijde (Dienst Toerisme, Zeelaan 303, Koksijde) of op 058/532999
www.hetbedrijf.be
http://www.facebook.com/HetBedrijfODK - https://www.twitter.com/HetBedrijfODK

E-mail: promotie@hetbedrijf.be


Het bovenstaande artikel is geschreven door iemand die mee heeft gewerkt aan deze website. U kan zelf ook meewerken door een persbericht in te zenden via het daartoe bestemde formulier. Artikelen over heel diverse onderwerpen zijn toegelaten. U kan zich natuurlijk ook beperken tot het lezen van de artikelen die u interesseren.
To The Point bv, Beverestraat 48, 9700 Oudenaarde, info(at)to-the-point.biz