persberichten.be
- bron van nieuws -
zelf artikel toevoegen

Categorieën
Bedrijfsnieuws
Gezondheid
Culinair
Cultuur
Toerisme
Sport
Recreatief
Wetenschap
Politiek
Wonen
ICT
Varia


Vlaamse gemeenten en steden kiezen voor .vlaanderen domeinnaam

Enkele jaren geleden nam de Vlaamse overheid de beslissing om een nieuwe domeinextensie .vlaanderen aan te vragen. Deze domeinextensie gaat van start in het najaar van 2014. In oktober is er een speciale fase waarbij overheden een voorkeursbehandeling krijgen voor de domeinnamen waarop ze menen recht te hebben.

Vele gemeenten vinden het belangrijk een domeinnaam .vlaanderen vast te leggen om te verhinderen dat andere personen of bedrijven zouden communiceren in naam van hun gemeente. Via de nieuwe domeinnaam zal je dan meestal terechtkomen op de huidige webstek van de gemeente via een doorverwijzing.

Ondermeer de volgende gemeenten hebben reeds aangekondigd dat ze gaan voor een domeinnaam met extensie .vlaanderen: Oudenaarde en Voeren.

Sommige grote steden krijgen echter hun eigen domeinextensie zoals Gent (.gent) en Brussel (.brussels).

Meer info vindt u op: .Vlaanderen DomeinHet bovenstaande artikel is geschreven door iemand die mee heeft gewerkt aan deze website. U kan zelf ook meewerken door een persbericht in te zenden via het daartoe bestemde formulier. Artikelen over heel diverse onderwerpen zijn toegelaten. U kan zich natuurlijk ook beperken tot het lezen van de artikelen die u interesseren.
To The Point bv, Beverestraat 48, 9700 Oudenaarde, info(at)to-the-point.biz