persberichten.be
- bron van nieuws -
zelf artikel toevoegen

Categorieën
Bedrijfsnieuws
Gezondheid
Culinair
Cultuur
Toerisme
Sport
Recreatief
Wetenschap
Politiek
Wonen
ICT
Varia


Back to work: Belgische thuiswerkers lijden kou

Meer dan de helft verkiest woonkamer als werkplek

64 procent heeft het soms of vaak koud in de werkkamer

41 procent trekt extra kleding aan wanneer het koud is in huis

Brussel, 19 augustus 2014 - Een recent onderzoek in opdracht van Honeywell laat zien dat 64 procent van de Belgische thuiswerkers bereid is in te leveren op comfort door te werken in een koude werkkamer. Onderzoeksbureau Multiscope verrichtte het onderzoek onder 612 Belgische huiseigenaren en concludeerde dat in een derde van de huishoudens (32 procent) een of meerdere gezinsleden wel eens thuiswerken.

65 procent van de respondenten zegt dat zijn of haar woonkamer de warmste ruimte in huis is. Ruim de helft (56%) van de thuiswerkers geeft dan ook de voorkeur aan werken in de woonkamer, slechts een derde (31%) werkt in een aparte werkkamer.

Indien men het koud heeft, trekt men in de eerste plaats extra kleding aan (41%). Pas op de tweede plaats (34%) zal men de verwarming aanpassen. De meest comfortabele temperatuur in huis overdag is gemiddeld twintig graden Celsius. De gemiddelde temperatuur waarbij de respondenten het koud hebben in huis, is 15,8 graden Celsius. ?Het is logisch dat mensen ervoor kiezen om te werken in hun woonkamer. Maar de werkkamer - met alle boeken, mappen en handige werkspullen binnen handbereik blijft dan onbenut, zegt Peter Raes, Country Salesleader bij Honeywell. Werken in een koude ruimte is echter niet nodig. Ook hoef je geen extra kleding aan te trekken waardoor je je bewegingsruimte beperkt en te warm zal hebben in andere ruimtes. Met de koude temperaturen in aantocht zouden deze mensen eens kunnen kijken naar zoneregeling. Daarmee regel je per ruimte de juiste temperatuur op het juiste moment. Zit je van negen tot vijf in de werkkamer, dan stel je daar een comfortabele temperatuur in en zet je de verwarming lager of helemaal uit in die kamers die je niet gebruikt. Dit bespaart niet alleen energie en geld, maar zorgt er ook voor dat thuiswerkers zich comfortabel voelen en geconcentreerd blijven.

Zoneregeling
De meeste thermostaten zijn gemonteerd in de woonkamer; dat is dan ook de plek waar de temperatuur wordt gemeten. Door de thermostaat hoger te zetten, slaat de cv-ketel aan en verwarmt deze het gehele huis. Maar het wordt niet in alle ruimtes precies zo warm als in de woonkamer, waar de thermostaat hangt. Installatie van zoneregeling dat gebruik maakt van thermostatische radiatorkranen, maakt het mogelijk verwarming in elke kamer apart te regelen, zodat elke ruimte comfortabel aanvoelt. Zo heb je de juiste temperatuur in de juiste kamer wanneer dat nodig is. Met de evohome-app van Honeywell hebben huiseigenaren de controle over het comfort in hun huis, waar ze ook zijn en wanneer ze ook maar willen. Hiermee creeren ze de juiste leef- of werkomgeving voor elke kamer en verspillen minder energie.

Het onderzoek
Multiscope voerde in opdracht van Honeywell onderzoek uit naar de verwarmingsgewoontes van Belgische huizenbezitters. In totaal zijn 612 Belgische volwassenen online ondervraagd. 51 procent van de respondenten is vrouw en 49 procent man. Alle respondenten zijn huiseigenaar. Het kwantitatieve onderzoek is online uitgevoerd van 18 tot en met 24 april 2014. De resultaten zijn getoetst op een significantieniveau van 95 procent.

Over Honeywell
Honeywell (www.honeywell.com) is een in de Fortune 100 genoteerde technologie- en productieonderneming die actief is op meerdere gebieden en klanten over de gehele wereld voorziet van luchtvaartproducten en -services; meet-, regel- en besturingstechnologieen voor gebouwen, woningen en industrie; turbocompressoren en materialen die aan hoge prestatie-eisen moeten voldoen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Morris Township, New Jersey (Verenigde Staten) en de aandelen van Honeywell worden verhandeld op de effectenbeurzen van New York, Londen en Chicago. Meer nieuws en informatie over Honeywell vindt u op www.honeywellnow.com. Meer informatie over evohome vindt u op www.evohome.honeywell.com.

E-mail: honeywell@lvtpr.com
Het bovenstaande artikel is geschreven door iemand die mee heeft gewerkt aan deze website. U kan zelf ook meewerken door een persbericht in te zenden via het daartoe bestemde formulier. Artikelen over heel diverse onderwerpen zijn toegelaten. U kan zich natuurlijk ook beperken tot het lezen van de artikelen die u interesseren.
To The Point bv, Beverestraat 48, 9700 Oudenaarde, info(at)to-the-point.biz