persberichten.be
- bron van nieuws -
zelf artikel toevoegen

Categorieën
Bedrijfsnieuws
Gezondheid
Culinair
Cultuur
Toerisme
Sport
Recreatief
Wetenschap
Politiek
Wonen
ICT
Varia


Negende editie van het culinair festival Antwerpen Proeft

--- Nieuw partnership met AEG

--- Tickets 5,5 euro inclusief (o.a.) gratis welkomstdrink ter plekke en waardebon voor gratis huisaperitief bij deelnemend restaurant naar keuze, geldig na festival

--- 14 t.e.m. 17 mei 2015, Waagnatie outdoor en indoor in Antwerpen

ANTWERPEN, 16 FEBRUARI 2015

Antwerpen Proeft / Taste of Antwerp, Vlaanderens meest gerenommeerd culinair publieksfestival, start vandaag officieel met de online voorverkoop voor zijn 9de jaarlijkse editie. Het vierdaagse evenement heeft in 2015 plaats van 14 t.e.m. 17 mei, aan en in de Antwerpse Waagnatie, en pakt uit met een samenwerking met AEG, marktleider in grote huishoud- en keukentoestellen. Deze headline partner stelt het AEG Sous-Vide Restaurant en gratis workshops in de AEG Cooking Club voor.

Meer dan 30 restaurants en culinaire speciaalzaken bieden van donderdag 14 mei (Hemelvaart) t.e.m. zondag 17 mei op Antwerpen Proeft gerechten in degustatievorm aan. Het aanbod is uitdrukkelijk gevarieerd en gaat van klassiek Belgisch-Frans tot authentiek Aziatisch, van sterrenchefs tot jong talent, van barbecue tot oesters.

Met zowel outdoor als indoor stands, bars en publieksterrassen is Antwerpen Proeft op alle weersomstandigheden voorbereid. Net als bij zijn vorige editie vindt het festival aan en in de Waagnatie plaats. Deze unieke locatie met onbetaalbaar uitzicht op de Schelde ligt in de wijk het Eilandje, die tegenwoordig als de hotspot van de Antwerpse binnenstad geldt.

Nieuw op Antwerpen Proeft is meer ruimte voor de trend van "food trucks", met onder andere Balls & Glory van tv-kok Wim Ballieu. Een echte premiere is het AEG Sous-Vide Restaurant. Hier serveren AEG-chefs a la minute innovatieve gerechten, klaargemaakt volgens de nieuwste kooktechnieken met toptoestellen uit het AEG-gamma.

"Tijdens Antwerpen Proeft laten we een groot publiek kennismaken met AEG-toestellen en de nieuwste innovaties," vertelt Gerrit Decock, Marketing Manager Benelux bij AEG.

"Zo is de AEG-combi-stoomoven de enige in zijn genre waarmee je ook kunt vacuumkoken. Deze techniek wordt al een hele tijd toegepast door restaurants en cateraars maar is nog niet zo bekend bij wie graag thuis kookt. Daar brengen we met Antwerpen Proeft verandering in, zowel met ons AEG Sous-Vide Restaurant als met kookworkshops in onze AEG Cooking Club."

Kookworkshops voor iedereen

Als bezoeker van Antwerpen Proeft kun je gratis deelnemen aan de AEG Cooking Club, unieke kookworkshops waarbij je met AEG-combi-stoomovens en -inductiekookplaten de beste gerechten op tafel tovert. AEG-chefs leren je alles over de toestellen, recepten en ingredienten waarmee je aan de slag gaat. Als kers op de taart kun je na afloop proeven van je eigen kookkunsten en word je getrakteerd op een meer dan verdiend drankje.

Inschrijven voor de AEG Cooking Club kan vanaf 16 maart via de website (www.antwerpenproeft.be) of op het festival zelf.

Toegangstickets voor maar 5,5 euro inclusief o.a. gratis welkomstdrink en waardebon gratis huisaperitief

Antwerpen Proeft, dat is gezellig eten en drinken bij restaurants, bistro s en "food trucks". Dat is lekkere wijnen en artisanale producten ontdekken. Dat is genieten van cocktails en het perfecte glaasje bier bij het juiste gerecht. Je proloog op de zomer.

Proef dus weer mee met vrienden en familie, en bestel online (www.antwerpenproeft.be/tickets) je dagtickets in voorverkoop voor maar 5,5 euro. Aan de kassa is het dagtarief voor al dat moois 7,5 euro.

Het koopje van het jaar want met elk ticket:

- 1. Krijg je ook een gratis welkomstdrink bij aankomst op Antwerpen Proeft.

- 2. Krijg je ook een waardebon voor een gratis huisaperitief bij een deelnemend restaurant naar keuze, geldig vanaf 18 mei.

- 3. Kun je ook een etentje voor 2 op restaurant winnen. Op donderdag 14 mei (Hemelvaart), vrijdag 15 mei en zaterdag 16 mei geven we 5 etentjes weg, op zondag 17 mei zelfs 10. Bij elk deelnemend restaurant kun je een etentje winnen.

- 4. Kun je je ook inschrijven voor de kookworkshops in de AEG Cooking Club. Meedoen aan de AEG Cooking Club en alle ingredi?nten zijn gratis.

- 5. Kun je ook gratis naar het Kenwood Theater, met "live on stage" talloze demonstraties, "master classes" en proeverijen. Later hoor je meer over onze opnieuw wervelende programmatie.

Meer dan ooit is er veel te proeven, zien en beleven op ons festival, en als je meerdere dagen naar Antwerpen Proeft komt, koop je best een combiticket. Combitickets kun je vanaf vandaag online bestellen en het tarief is 11 euro voor alle 4 dagen, omgerekend nog geen 3 euro per dag.

De fysieke voorverkoop van dagtickets bij onze deelnemende restaurants en culinaire speciaalzaken start op 16 maart.

Meer informatie over AEG: www.aeg.be

Meer informatie over Antwerpen Proeft: www.antwerpenproeft.be en www.facebook.com/AntwerpenProeft

Tickets voor Antwerpen Proeft: www.antwerpenproeft.be/tickets
E-mail: office@proeft.eu


Het bovenstaande artikel is geschreven door iemand die mee heeft gewerkt aan deze website. U kan zelf ook meewerken door een persbericht in te zenden via het daartoe bestemde formulier. Artikelen over heel diverse onderwerpen zijn toegelaten. U kan zich natuurlijk ook beperken tot het lezen van de artikelen die u interesseren.
To The Point bv, Beverestraat 48, 9700 Oudenaarde, info(at)to-the-point.biz