persberichten.be
- bron van nieuws -
zelf artikel toevoegen

Categorieën
Bedrijfsnieuws
Gezondheid
Culinair
Cultuur
Toerisme
Sport
Recreatief
Wetenschap
Politiek
Wonen
ICT
Varia


Introductie PREDIVITA HP proteine tegen Sarcopenie (spierzwakte)

Aanpak van spierafbraak met de Predivita High Proteďne (HP) Producten.

Sarcopenie ook wel spierarmoede genoemd, volgt na een periode van spierafbraak en heeft een direct negatief effect op het functioneren, zoals een verminderde mobiliteit en een toegenomen algemene spierzwakte. De beste methode om de spiermassa en de spierkracht te doen toenemen is stevige lichaamsbeweging in combinatie met een uitgebalanceerde voeding met verhoogde innames van proteďne (eiwitten).

Als specialist in proteďne dieetproducten heeft Predivita de productlijn “Predivita High Proteďne Producten” ontwikkeld die helpt het tekort aan proteďne te verminderen. Deze Predivita High Proteďne Producten zijn een uitgebalanceerde eiwit bijvoeding met een hoog gehalte geselecteerde proteďne. Zij zijn verrijkt met een breed spectrum toegevoegde vitamines. Het zijn geen maaltijdvervangers, maar een aanvulling op een gezonde basisvoeding met extra eiwitten om spierafbraak te voorkomen. Dit helpt om uiteindelijk Sarcopenieof spierarmoede te voorkomen.

De uitstekend smakende producten worden geleverd als instant poeder in sachets voor soepen, desserts, dranken en laten zich gemakkelijk bereiden. Ook zijn er kant en klare repen verkrijgbaar.

* Wat is Sarcopenie? Zie ook uitgebreide wetenschappelijke achtergrond. Sarcopenie of spierzwakte betekent het verminderen van spiermassa en spierkracht als gevolg van het ouder worden. Hierdoor stijgt het risico van kwetsbaarheid (frailty) en verlies aan autonomie. Dit is niet alleen iets voor zieke ouderen, het komt juist ook bij gezonde mensen van boven de 40 voor. Vanaf het 25ste levensjaar verliest een mens elk jaar ongeveer 1% van zijn spiermassa en spierkracht tot zo’n 3% per jaar na het 70ste. Rond de 40 wordt het merkbaar: kilo s vet komen erbij, terwijl we kilo’s spier kwijtraken. Men spreekt niet voor niets over een op komst zijnde “rollator epidemie”

E-mail: info@predivita.comHet bovenstaande artikel is geschreven door iemand die mee heeft gewerkt aan deze website. U kan zelf ook meewerken door een persbericht in te zenden via het daartoe bestemde formulier. Artikelen over heel diverse onderwerpen zijn toegelaten. U kan zich natuurlijk ook beperken tot het lezen van de artikelen die u interesseren.
To The Point bv, Beverestraat 48, 9700 Oudenaarde, info(at)to-the-point.biz