persberichten.be
- bron van nieuws -
zelf artikel toevoegen

Categorieën
Bedrijfsnieuws
Gezondheid
Culinair
Cultuur
Toerisme
Sport
Recreatief
Wetenschap
Politiek
Wonen
ICT
Varia


Kunstenaar maakt project rond de Bende van Nijvel

Het werk zelf: een reeks tekeningen, filmfragmenten, foto s en schilderijen wordt als een ruimtelijke installatie gepresenteerd. Het is niet de bedoeling van de kunstenaar om een reconstructie van een cold case te brengen want daarvoor ontbreken te veel cruciale elementen.

In plaats daarvan is Amnesia: a monument for the living / a labyrinth for the dead een evocatie van een gerechtelijk monsterdossier van meer dan een miljoen pagina s dat door de mnemonische krachten van de tijd en de talloze manipulaties waaronder het onderzoek te lijden had (en heeft) de structuur heeft gekregen van een labyrint. Een afbrokkelend geheugenpaleis waarin geen enkele uitgang tot een ontknoping leidt.


Zijn werken dragen geen titel maar een catalogusnummer van een systeem dat hij voor zichzelf ontwikkeld heeft, op die manier wordt geen enkele interpretatie opgedrongen aan de toeschouwer die de ruimte krijgt om zelf een verhaal rond het werk te construeren.
Zijn oeuvre reflecteert een fascinatie voor de ruis in de communicatie, het afval van de hedendaagse beeldcultuur. Hij schildert een instabiele wereld, op de rand van desintegratie.
Hans Defer woont en werkt te oostende en is sinds 2009 als kunstenaar aktief. Hij studeerde aan de academie voor beeldende kunsten te Brugge en volgde daarna nog een jaar toegepaste kunsten aan de KASK te Gent.


Amnesia: a monument for the living / a labyrinth for the dead is van vrijdag 25/11 t/m vrijdag 23/12 te zien in Cultuurcentrum De Brouckere in Torhout.

E-mail: deferhans@hotmail.comHet bovenstaande artikel is geschreven door iemand die mee heeft gewerkt aan deze website. U kan zelf ook meewerken door een persbericht in te zenden via het daartoe bestemde formulier. Artikelen over heel diverse onderwerpen zijn toegelaten. U kan zich natuurlijk ook beperken tot het lezen van de artikelen die u interesseren.
To The Point bv, Beverestraat 48, 9700 Oudenaarde, info(at)to-the-point.biz