persberichten.be
- bron van nieuws -
zelf artikel toevoegen

Categorieën
Bedrijfsnieuws
Gezondheid
Culinair
Cultuur
Toerisme
Sport
Recreatief
Wetenschap
Politiek
Wonen
ICT
Varia


De Lichtmeridiaan - Kunst op een lijn? (december 2016)

INTERNATIONAAL PROJECT: DE LICHT MERIDIAAN - KUNST OP EEN LIJN

van noord- tot zuidpool loopt op 3į7 45" O de lichtmeridiaan door belgiŽ, frankrijk, spanje en afrika / Het project, in Juli ingehuldigd door Minister Sven Gatz, is een uitnodiging om private en officiŽle krachten te bundelen en eigentijdse in situ kunst op die lijn te plaatsen /

DE LICHTMERIDIAAN VERBINDT BESTAANDE SITES

van de noordpool door 4,500 km zee komt de licht meridiaan het europese continent binnen direct aan de licht-toren van blankenberge / be en verlaat europa op de licht-toren van palamůs / es. het verbindt op de weg in belgiŽ, frankrijk en spanje sites die met elkaar gelinkt zijn door verwijzingen naar licht

INTERNATIONAAL PROJECT

door het plaatsen van (in situ) kunst langs ťťn rechte lijn dwars door europa en afrika en het op die wijze zichtbaar maken van de lichtmeridiaan, zal het de kunst zijn die alles met elkaar op ťťn lijn zal verbinden:

OPEN CALL VOOR IDEEňN VOOR HET PROJECT.

eind 2016 werd een internationale open call voor ideeŽn gelanceerd om de lichtmeridiaan zichtbaar te maken met kunst. // vanaf 18 dec 2016 wordt een overzicht van de ingediende ideeŽn gepresenteerd in de Muzeíum L te roeselare en op de website www.lightmeridian.org // gemeenten die gelegen zijn op de licht meridiaan worden nu uitgenodigd om uit deze ideeŽn een keuze te maken om ze mogelijks in realiteit om te zetten.

cfr: THE LIGHT MERIDIAN - ART ON A LINE // www.lightmeridian.org

E-mail: info@lightmeridian.orgHet bovenstaande artikel is geschreven door iemand die mee heeft gewerkt aan deze website. U kan zelf ook meewerken door een persbericht in te zenden via het daartoe bestemde formulier. Artikelen over heel diverse onderwerpen zijn toegelaten. U kan zich natuurlijk ook beperken tot het lezen van de artikelen die u interesseren.
To The Point bv, Beverestraat 48, 9700 Oudenaarde, info(at)to-the-point.biz